Aangeboden door: breedbandwinkel.nl

Besparen op internet en tv? Veel te kiezen in Noordoost-Friesland

i-stock

Op steeds meer plekken in Noordoost-Friesland ligt een modern glasvezelnetwerk. Met zo’n 43% van de huizen die erop aangesloten zijn, gaat het wat dat betreft de goede kant op. Maar ook voor inwoners van het gebied zonder toegang tot glasvezelinternet valt er genoeg te kiezen als het om internet en tv gaat. Ook als je tevreden bent met je huidige provider, is het interessant om het aanbod te bekijken. Je kunt zomaar 10 euro per maand besparen!

Ten opzichte van andere regio’s in Friesland doet Noordoost-Friesland het helemaal niet slecht als je kijkt naar de toegang tot glasvezelinternet. Deze meest moderne soort internet is de snelste en meest duurzame variant die er op de markt is. Alleen de regio Leeuwarden en Dantumadiel doen het qua glasvezeldekking beter. Als je glasvezelinternet kunt krijgen, ligt die keuze het meest voor de hand. Zeker als je regelmatig hoge kwaliteit video wilt streamen via Netflix, Viaplay of een andere aanbieder, en andere gezinsleden ook nog gebruik willen maken van het internet.

Nog niet aangesloten op het glasvezelnetwerk? Ook dan is internet en tv vergelijken de moeite waard. Bijna overal in Noordoost-Friesland is zowel kabelinternet als ADSL/VDSL te krijgen. Kabelinternet is van die twee varianten de snelste en meest stabiele, maar je betaalt er ook wat meer voor. De snelheid van ADSL/VDSL is afhankelijk van de afstand tussen je woning en de wijkcentrale, waardoor de beloofde snelheid vaak hoger ligt dan de daadwerkelijke snelheid. Let hier dus goed op bij het vergelijken van internet en tv.

Internet en tv combineren is vaak voordeliger dan twee losse abonnementen. Bovendien kun je vaak profiteren van allerlei voordelen van interactieve tv, zoals het pauzeren van live televisie of televisie kijken op een tablet of smartphone. Een aandachtspunt bij het vergelijken van de aanbieders van internet en tv is het zenderaanbod, dat niet overal hetzelfde is. Het tv-abonnement kun je vaak nog uitbreiden met betaalde zenders als ESPN, Film1 en Viaplay. Op een goede vergelijkingssite kun je precies aangeven welke zenders je absoluut wilt hebben, zodat je altijd alleen de meest relevante aanbiedingen ziet.

Overstappen van provider is tegenwoordig ook geen uitdaging meer. Sterker nog, er zijn partijen die een overstapservice bieden en je al het werk uit handen nemen.

Nieuws

menu