Aangeboden door: tv-meubels.nl

Een nieuw tv meubel nodig? Ga voor een zwevend exemplaar

foto: eigen foto

In nagenoeg alle huishoudens is er minimaal één televisie aanwezig.

Hierbij kiezen de meeste mensen ervoor om dit apparaat om een speciaal daarvoor gemaakt tv meubel te plaatsen. Zodoende behoren tv meubels tot de meest geproduceerde en verkochte meubels.

Aanleidingen om een nieuwe televisiemeubel aan te schaffen zijn er dan ook legio. Een verhuizing, een nieuwe tv, nieuwe zitmeubels of een andere woonkamer; al deze gebeurtenissen kunnen aan de basis staan van de aankoop van een nieuwe tv kast. Ook kan het natuurlijk zijn dat het oude meubel je simpelweg niet meer bevalt.

Wanneer je een nieuw exemplaar gaat uitzoeken zal het je ongetwijfeld snel genoeg opvallen dat je de keuze zult hebben uit twee hoofdcategorieën: de staande en de zwevende (oftewel de aan de muur bevestigde) varianten. Hieronder lees je waarom volgens ons een zwevend meubel vaak de voorkeur verdient. Daarna gaan we nog dieper in op de ideale plek(ken) op een dergelijk meubelstuk aan te schaffen.

Goede redenen om voor een zwevend tv meubel te kiezen

In vergelijking met een op de vloer staand tv meubel hebben zwevende tv kasten de volgende voordelen:

  • Een zwevend exemplaar straalt wat meer klasse en elegantie uit. Dit heeft invloed op de uitstraling van je woonkamer als geheel.
  • Bij een zwevend meubel is het reuze gemakkelijk om onder het meubelstuk te kunnen schoonmaken, terwijl het vuil en het stof zich onder staande meubels juist ongelimiteerd ophoopt.
  • Een zwevende tv kast zorgt niet voor beschadiging of verkleuring van je vloer.
  • Zwevende meubelstukken in het algemeen en tv meubels in het bijzonder zorgen ervoor dat je woonkamer groter oogt dan deze in werkelijkheid is.

Kortom, het bevestigen van een zwevend meubel aan de muur kost weliswaar iets meer tijd, maar als je deze kleine klus eenmaal volbracht hebt, heb je daar voor een zeer lange tijd plezier van.

Waar kun je het best je tv meubel aanschaffen?

Dat je tv kasten op talrijke verschillende plekken kunt kopen zal je waarschijnlijk niet als een verrassing klinken. Evenwel is het raadzaam om op zoek te gaan naar een (online) winkel met de volgende eigenschappen:

  • Een winkel die is gespecialiseerd in het maken van tv meubels. Dergelijke specialisten bieden vaak namelijk fraaiere en duurzamere producten dan allround meubelwinkels.
  • Een aanbieder die grote mogelijkheden biedt als het gaat om maatwerk, en dat natuurlijk het liefst zonder dat de prijs daardoor al te ver omhoog gaat.
  • Een winkel die in staat is om gratis het meubel kant-en-klaar bij je thuis af te leveren.
  • Een organisatie die ook meubels retour ontvangt in het geval je onverhoopt niet tevreden bent over je aankoop.

Nieuws

menu