Eervolle vermelding Slagerij Smit bij de Lekkerste Bal Gehakt 2020

Ingezonden foto

Ternaard - Slagerij Smit uit Ternaard heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2020. ,,Een mooie gehaktbal om te zien, heeft een lekkere geur en een heerlijke smaak”, zei de jury over deze inzending.

De gehaktbal is een klassieker in de Hollandse keuken die ook bij deze slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Tijdens de keuring zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Over Slagerij Smit

Slagerij Smit heeft een eigen worstmakerij waar alle soorten worst en vleeswaren worden gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld de bekroonde rookworsten, de slagers achterham, het runderrookvlees en de Friese droge worst een topper die in de wijde omgeving geroemd worden. Slagerij Smit komt al enkele jaren voor in de top 10 van deze vakwedstrijd.

,,Wij zijn super trots dat we wederom in de top 10 mogen staan van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert’’, zegt slager Smit in een reactie.

Nieuws

menu