Eeuwenoude Steenhouwerij de Vries Buitenpost overgenomen

Achter (v.l.n.r.) Dennis Ensing, Fred Wedzinga, Sjouke Veenstra en Arnold Heida, linksvoor Ljibbe van Let en voor Femke Vissia en Gerard Spinder. Arda Roosma

BUITENPOST Steenhouwerij de Vries Buitenpost heeft sinds maart een nieuwe eigenaar. Voormalig werknemer van de steenhouwerij Gerard Spinder (24 jaar) neemt het bedrijf over van de voormalige eigenaren Peter Veenstra (61 jaar) en Jaring en Arda Roosma (70 en 67 jaar).

Met de overname is de toekomst van het goedlopende bedrijf verzekerd nu de Roosma’s met pensioen gaan. Spinder is verheugd met de overname. Hij werkt sinds 2018 bij Steenhouwerij de Vries Buitenpost en is geschoold in bedrijfseconomie en voltooide ook de vakopleiding tot steenhouwer. Ook zijn partner Femke Vissia zal voor het bedrijf gaan werken.

De steenhouwerij bestaat al sinds 1899 en werd decennialang geleid door de familie de Vries – Roosma. Jaring en Arda Roosma namen het stokje over van vader Roel Roosma, die het bedrijf in 1948 erfde van zijn oom Klaas de Vries. Diens vader, Feike de Vries kwam uit een steenhouwersfamilie en begon de zaak meer dan een eeuw geleden in Buitenpost.

Nieuwe familie

Met de overname komt het bedrijf nu in handen van niet alleen een nieuwe generatie, maar ook een nieuwe familie. Jaring Roosma: “Wij zijn ontzettend blij met deze opvolger. We dragen ons levenswerk over in de handen van een capabele en ondernemende steenhouwer.” Arda : “Het is geweldig dat ons bedrijf - dat nu 122 jaar bestaat – zal worden voortgezet door deze jonge en ambitieuze ondernemer.”

Spinder: “Steenhouwerij de Vries Buitenpost is gespecialiseerd in bewerken en verwerken van alle soorten natuursteen. Waarbij onze steenhouwers zowel gebruik maken van ambachtelijke technieken als een innovatief machinepark. De steenhouwerij levert in de bouw – van dorpels en gevels, tot aanrechtbladen en badkamers- en vervaardigt en plaatst grafwerken en gedenktekens.”

Daarnaast geeft Spinder aan dat ook restauratieprojecten tot een unieke specialiteit van het bedrijf behoren. Spinder heeft vijf ervaren personeelsleden overgenomen met ieder zijn eigen vakmanschap.

Nieuws

menu