Hotel Van der Meer blijft in Dokkum

Richard Nienhuis en Sander Wolf zetten HCR Van der Meer voort onder dezelfde naam. Foto Ferdinanda Braaksma

HCR Van der Meer in Dokkum wordt voortgezet onder de huidige naam. De exploitatie van het bedrijf komt in handen van Richard Nienhuis en Sander Wolf.

Voor zowel Dokkumers als niet-Dokkumers is Hotel Van der Meer een begrip in Dokkum. Het solide horecabedrijf bestaat al meer dan 100 jaar. Andries van der Meer nam het op 23-jarige leeftijd over van zijn vader en werd daarmee de derde generatie in het familiebedrijf. De horeca paste hem als een handschoen. Hij hield van de gezelligheid die het met zich meebrengt, het gastheerschap en de contacten met de mensen.

Binnen de familie was er geen opvolger om het familiebedrijf voort te zetten. Door het plotselinge overlijden van Andries van der Meer zijn de plannen om een nieuwe exploitant te vinden in een stroomversnelling gekomen. Dit heeft geresulteerd in een vervroegde overname van HCR van der Meer: vanaf 1 juli staat het hotel onder leiding van Richard Nienhuis en Sander Wolf.

Nienhuis, geen onbekende in Dokkum, heeft het gastheerschap in zijn vingers. Hij keerde onlangs na jaren terug uit Oostenrijk, na de verkoop van zijn bloeiende hotel daar. Dokkum, zijn thuishaven, bleef toch kriebelen. Hij zocht een nieuwe uitdaging en ziet er naar uit om aan de slag te gaan, samen met Sander Wolf. Sander, inmiddels al 10 jaar Dokkumer, gooit het roer volledig om. Na vele kilometers en dito hotels in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor de sales van technische kapitaalgoederen, gaat hij samen met Richard de uitdaging aan om HCR Van der Meer te exploiteren.

De familie vindt het fijn dat er overeenstemming is bereikt tussen partijen en dat het bij velen geliefde bedrijf onder de huidige naam en met de bestaande medewerkers wordt voortgezet. Gasten kunnen rekenen op dezelfde gastvrijheid en kwaliteit die HCR Van der Meer altijd heeft gekenmerkt.

Nieuws

menu