Kledingtips voor de ‘kleinere’ man

Overhemden.com

Dit artikel wordt u aangeboden door Overhemden.com.

Modemerken ontwerpen vaak het assortiment gebaseerd op de gemiddelde man. Lange en kleine mannen vallen hierdoor vaak buiten de boot. Het is voor hen een uitdaging om geschikte kleding te vinden. Dit artikel richt zich op kleinere mannen. Wat kun je het best dragen? Wat zijn de do’s? Wat zijn de don'ts? Lees snel verder om altijd goed gekleed de deur uit te gaan. 

Wat kun je het best dragen? 

Voor de kleine mannen onder ons kun je een aantal manier toepassen om langer te lijken. Daarnaast zijn er kledingstijlen die nadelig kunnen werken, hierdoor lijk je kleiner. Hieronder staan vijf do’s en vijf dont’s uitgewerkt.

5 Do’s

1: Draag kleding met verticale lijnen 
Het werkt in je voordeel om gestreepte bovenkleding te dragen. Verticale strepen zorgen voor een verlengend effect. Gestreepte broeken dragen is ook een optie, overigens wordt dit voornamelijk gebruikt bij formele gelegenheden.

2: Leg de focus op je bovenlijf
Het voordeel van klein zijn, is dat je niet gelimiteerd bent met opties voor je bovenkleding. Het dragen van felle kleuren en patronen is mogelijk. Zorg ervoor dat de kleding niet dominant overkomt.

3: Draag één kleur
Een van de tips om langer te lijken is om dezelfde kleur dragen. Het zorgt dat de kleding één geheel is. Het principe werkt hetzelfde als bij do één. Doordat de kleding een geheel vormt, oog je langer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwart overhemd met zwarte broek.

4: Draag de juiste pasvorm
Je kunt het beste kleding dragen dat goed valt om je lichaam. Het effect van een te grote maat is dat het je lengte weg neemt. In tegenstelling tot de verticale lijn, ontneem je de lengte juist.

5: Draag je broek over de hak
Een andere truc om langer te lijken is een broek kopen die over de hak valt. Doordat je broek langer is, ogen je benen ook langer. Het is een eenvoudige truc om langer over te komen.

5 Dont’s

1: Draag geen wijde kleding
Wijde kleding is ongunstig voor kleine mannen. Het wijde effect werkt nadelig, omdat je je eigen lengte ontneemt. Grote kleding benadrukt hoe klein je bent.

2: Draag geen lang vallende kleding
Door lange truien of jassen te dragen bedek je deels je benen. Benen zijn de eerste indicatie voor veel mensen om te bepalen hoe lang je bent. Je wilt vermijden dat je benen korter lijken.

3: Vouw de broekspijpen niet om
Net zoals bij het vorige punt is de lengte van je benen belangrijk. Je verkleint de broek door de broekspijp om te slaan. Het ziet er stijlvol uit, maar zorgt ervoor dat je benen kleiner lijken dan dat ze zijn.

4: Draag geen verschillende kleuren
De truc is juist om 1 kleur of tint te dragen. Als je de outfit opgedeelt in verschillende kleuren ga je het verticale strepen effect tegen. Het is nadelig om verschillende kleuren te dragen.

5: Draag geen vormloze kleding
Vormloze kleding is een no-go voor kleinere mannen. Het is aan te raden om getailleerde kleding te dragen.

Kleine mannen en overhemden

Mannen die niet zo groot zijn, hebben het vaak lastig met het kopen van kleding. Eén van deze kledingstukken kan een overhemd zijn. De mouwen zijn (meestal) te lang. Voor deze mannen zijn overhemden met mouwlengte 5 een optie. Overhemden met mouwlengte 5 hebben een mouwlengte van 59cm. Overhemden met een normale mouwlengte hebben een lengte vanaf 65cm. Kijk voor alle mouwlengte 5 overhemden eens op overhemden.com . De overhemden specialist van Nederland.

Nieuws

menu