Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Met een BBQ boot door Amsterdam: Een uitstekend idee voor een uniek uitje

Foto: pexels.com

Het kan erg lastig zijn om een geschikte activiteit te vinden voor je vriendengroep, collega’s of familie. Een veelgehoorde klacht is namelijk dat al deze uitstapjes uiteindelijk op hetzelfde neerkomen. Als je deze zomer op zoek bent naar een activiteit waar mensen nog lang over blijven praten, is met een BBQ boot door Amsterdam varen een uitstekend idee!

Een ontspannen dagje uit

Het kan moeilijk zijn om een leuke activiteit voor een dagje uit te vinden die iedereen aanspreekt. Vaak zijn de mogelijkheden zeer beperkt en komt het meestal op dezelfde zaken neer zoals bijvoorbeeld naar een restaurant gaan of een terrasje pakken. Alhoewel deze uitstapjes ook leuk kunnen zijn, kunnen ze kunnen ook snel meer van hetzelfde lijken. Als je dus op zoek bent naar iets originelers en gedenkwaardigers, is een rondvaart door Amsterdam met een BBQ boot zeker een uniek idee.

Een BBQ boot door Amsterdam

Als er namelijk één ding is waar onze hoofdstad wereldberoemd om is, zijn het wel onze grachten. Waar dit water vroeger nog werd gebruikt voor het transport van goederen, maken pleziervaartuigen en rondvaartboten zoals de BBQ boot er nu dankbaar gebruik van. Er zitten verschillende voordelen verbonden aan Amsterdam verkennen met een BBQ boot. Naast een BBQ boot Amsterdam zijn er overigens ook andere arrangementen en sloepen te boeken voor een onvergetelijk dagje uit. Zo kun je ook kiezen voor een borrelboot, pizzaboot of andere rondvaarten.

Amsterdam vanaf het water

Waar veel mensen tegenaan lopen als zij onze hoofdstad bezoeken, is namelijk dat het er altijd erg druk is. Waar sommige mensen dit fantastisch vinden, krijgen anderen hier al snel een beklemmend gevoel van. Daar komt ook nog eens bij dat het veel van je kan vergen om je een hele dag in deze drukte te begeven. Het voordeel van Amsterdam verkennen vanaf het water met een BBQ boot, is dat je geen last hebt van de hordes mensen. Daarbij kun je zo genieten van een eersteklas uitzicht op de historische panden die langs de Amsterdamse grachtengordel staan. Natuurlijk hoort het genieten van heerlijk eten en onbeperkt drinken hier ook bij.

Verschillende sloepen en mogelijkheden

Veel mensen vragen zich terecht af wat de mogelijkheden zijn als zij een BBQ boot in Amsterdam willen boeken. Over het algemeen is het zo dat deze uitstapjes een goed idee zijn voor groepen van minimaal 10 tot 15 personen, alhoewel dit met minder mensen ook goed mogelijk is. Dat maakt het een goede keuze voor een uitstapje voor vriendengroepen, families en collega’s. Het is dan ook goed om te weten dat er verschillende sloepen beschikbaar zijn voor de verschillende soorten rondvaarten door Amsterdam zoals de BBQ boot. Zo zijn er sloepen die rond de 30 passagiers mee kunnen nemen maar ook grotere sloepen die een capaciteit hebben voor 100 mensen. Ook voor grotere groepen is varen door de Amsterdamse grachten dus goed mogelijk!

Het Amsterdam van vroeger

Amsterdam is om veel verschillende redenen een aantrekkelijke plek voor een groepsuitje. Ten eerste is dit natuurlijk zo omdat er in onze hoofdstad veel te doen en te beleven valt. Een andere reden is dat er in Amsterdam veel te zien valt op het gebied van geschiedenis en cultuur. De Amsterdamse grachtengordel bijvoorbeeld, is inmiddels al 400 jaar oud. Vroeger lieten vooral welgestelde mensen hier hun panden bouwen. Tegenwoordig zijn de historische panden voornamelijk in gebruik door kantoren, uitgevers en banken. Dit is overigens ook de reden dat het woord grachtengordel soms een negatieve betekenis heeft. Het woord wordt namelijk ook wel gebruikt wordt om te verwijzen naar de elitaire houding van mensen die er wonen en werken.

Bezienswaardigheden en de grachten

De rijke geschiedenis van Amsterdam zorgt er natuurlijk ook voor dat er op het water genoeg te zien valt. De verschillende rondvaarten varen dan ook door de Amsterdamse grachtengordel die uit vier hoofdgrachten bestaat. Dit zijn de Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht en de Singel. Ook de bekende volkswijk de Jordaan grenst aan het water van de Prinsengracht. Daarnaast is ook het bekende Achterhuis waar Anne Frank zich vroeger noodgedwongen schuilhield gevestigd op de Prinsengracht.

Leven en luxe

Een ander kenmerkend stuk van de Amsterdamse grachten is de zogeheten Gouden Bocht. Deze bocht bevindt zich in de Herengracht en wordt zo genoemd door de luxueuze panden van de meest welgestelden die daar werden gebouwd. Mocht je nu ook een stukje van deze geschiedenis willen meekrijgen, of gewoon lekker willen genieten van een BBQ onder het genot van een drankje op het water, is een borrelboot door Amsterdam een goed idee!

Nieuws

menu