Aangeboden door: Dutz Floors

Nieuw interieur in 2022? Start met een houten vloer

Eigen foto

Oud en nieuw zit er weer op en 2022 is begonnen. Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Misschien wil je meer tijd vrijmaken voor die ene hobby. Of eindelijk eens de tuin aanpakken. Ook zijn veel mensen van plan hun interieur op te krikken. Een nieuwe houten vloer is daar een goed startpunt voor. Maar hoe vind je die perfecte vloer?

In dit blog leggen we uit waar je op moet letten tijdens je zoektocht.

Europees eikenhout van topkwaliteit

In Heerenveen zijn er interieurs in vele soorten en maten. De een houdt van modern en fris, terwijl een ander juist liever een knusse en huiselijke woning heeft. Toch kun je, los van je favoriete woonstijl, al vrij snel gericht zoeken. Hoe? Door je te richten op een hoogwaardige houtsoort. Een mooi voorbeeld daarvan is Europees eikenhout – de basis voor houten vloeren van topkwaliteit .

Europees eikenhout is namelijk oersterk. Het gaat lang mee en werkt niet. Een reden voor Dutzfloors uit Beetsterzwaag om uitsluitend vloeren van deze houtsoort te produceren. Toch komt die hoge kwaliteit niet vanzelf. Het Friese bedrijf beheert elke stap in het maakproces om de kwaliteit te borgen. Van het drogen van hout tot aan een loepzuivere afwerking: elke stap telt. Niet voor niets dat klanten van Dutzfloors maar liefst 15 jaar garantie krijgen.

Geschikte planken voor vloerverwarming

Als het op houten vloeren van topkwaliteit aankomt, telt er meer dan de houtsoort alleen. Ook de opbouw van planken is iets dat het verschil maakt. Er zijn grofweg twee manieren om planken op te bouwen: massief of als duoplank. Massieve planken van Dutzfloors bestaan volledig uit eikenhout. Klanten kunnen kiezen uit een dikte van 20, 9 of 6 millimeter. Let op: de dikste variant is niet geschikt voor vloerverwarming.

Is jouw Heerenveense woning voorzien van vloerverwarming? Of ben je van plan dit aan te leggen? Duoplanken van Europees eikenhout zijn hier perfect voor. De combinatie van massief eikenhout en de onderlaag van berkenmultiplex, maakt dat de planken minimaal werken. Met andere woorden: de vloer blijft altijd strak liggen.

Olie-afwerking voor jarenlange bescherming

Hoe jouw droomvloer er ook uitziet, je wilt erop kunnen leven. Het liefst jarenlang. De afwerking van houten vloeren speelt een grote rol in de duurzaamheid van hout. Let daar dan ook goed op. Gebruikt een bedrijf de juiste, kwalitatieve olie? Hoe wordt het aangebracht? De specialisten van Dutzfloors werken hun houten vloeren machinaal af met hoogwaardige olie. Elke plank krijgt precies dezelfde hoeveelheid, waardoor de vloer gelijkmatig en goed is beschermd.

Kun je niet wachten om de vloer in gebruik te nemen? Wil je direct los met je nieuwe interieur? Dutzfloors levert ook woonklare vloeren: hier kun je direct na het leggen op lopen. Daarnaast zorgt die extra bescherming ervoor dat houten vloer geschikt is voor in de keuken , met huisdieren of kleine kinderen. Maar goed ook: tenslotte is dat waar een houten vloer voor is bedoeld.

Bezoek de showroom in Beetsterzwaag

Je wil een vloer die past bij je gedroomde interieur. Ga je voor Bohemian of meer Scandinavisch? Voor industrieel of zacht? Of juist een combinatie van stijlen? Kiezen blijft lastig, zelfs als je al ongeveer weet wat je wilt. Toe aan inspiratie? Pas wanneer je hout aanraakt en erop loopt, kom je erachter of een bepaald type vloer echt bij je past. In de showroom van Dutzfloors vind je honderden vierkante vloermeters in uiteenlopende stijlen. Van visgraat- en Versailles-vloeren tot aan rechte planken in alle kleuren en formaten. En dat op nog geen kwartier rijden van Heerenveen. Kom je langs? Het enthousiaste team staat voor je klaar.

Nieuws

menu