Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering

Eigen foto

In Nederland zijn de meeste bewoners liever dubbel verzekerd dan helemaal niet verzekerd. Maar prijsbewust als we zijn, zijn we wel op zoek naar de verzekering met de laagste prijs. Vanzelfsprekend is iedereen die in het bezit is van een auto dus op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland.

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen met verschillende ‘autoverzekeringstypen’, bijvoorbeeld met verschillen in de voorwaarden en natuurlijk in de premies. De enige manier om écht de goedkoopste autoverzekering van Nederland te vinden is echter simpel: vergelijken!

Iedere Nederlander betaalt een ander bedrag voor hun autoverzekering. Dit komt omdat het van veel factoren afhankelijk is: onder andere van je woonplaats, je schadeverleden, hoeveel je rijdt en natuurlijk van de auto die je wilt verzekeren. Een laatste punt wat het meest bepalend is voor jouw maandelijkse premie is natuurlijk de dekking die je wilt voor jouw autoverzekering. Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco en allrisk. Hierbij wordt bij de WA-verzekering alleen schade gedekt die jij aan anderen toebrengt, bij WA beperkt casco ook zaken als brandschade en diefstal aan je eigen auto en bij de all risk autoverzekering ook schade die je zelf veroorzaakt.

Wil jij dus de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dan moet je ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk schadevrije jaren hebt opgebouwd, je een goedkope auto rijdt en dat je kiest voor de goedkoopste WA-verzekering die er is op basis van jouw adres. In Noord Nederland zijn de autopremies vaak een stuk lager dan in de rest van het land. Goed om te realiseren is dat je met deze verzekering wel meer ‘risico’ loopt dan met een uitgebreidere dekking. Zolang je geen schade rijdt is dat helemaal niet erg, maar als je zelf een ongeluk veroorzaakt draai je zelf op voor alle kosten.

Tweedehands auto kopen? Je vindt 'm op Autocircuit.nl

Nieuws

Meest gelezen