Aangeboden door: hvmedia

SEO steeds belangrijker voor organisaties door toenemende concurrentie

Foto: shutterstock

Bedrijven zien de concurrentie toenemen, mede door het sterk groeiende aantal webshops in de afgelopen paar jaar. Daar komt bij dat consumenten hun aankopen vaker online doen, in plaats van in een fysieke winkel. Een onderneming starten, een webshop oprichten en vervolgens producten verkopen is makkelijker geworden.

Er zijn diverse platforms waarmee een webshop binnen een paar muisklikken in elkaar kan worden gezet; technische kennis is niet langer vereist. Veel jongeren kozen hier tijdens de pandemie voor, waarbij met name de verkoop van uit China geïmporteerde producten aan populariteit won. Het maakt het voor bedrijven met fysieke vestigingen steeds lastiger om ook online te excelleren. Voor veel van deze organisaties reden om zich meer te gaan richten op SEO online marketing . Het helpt bedrijven hun website beter vindbaar te maken in de zoekmachine.

Online marketing kent tal van verschillende vormen

Beginnen met SEO online marketing is niet eenvoudig. Net als offline marketing, kent ook online marketing tal van verschillende vormen. Het maakt het voor organisaties aantrekkelijk om voor de hulp van een online marketing bureau te kiezen, die gespecialiseerd is in marketing consultancy. Dergelijke partijen werken samen met organisaties aan een marketingplan, waarmee getracht wordt de doelgroep van deze organisaties zo snel en doelgericht mogelijk te bereiken. Dit kan door de vindbaarheid in de zoekmachine te verbeteren, maar bijvoorbeeld ook door actiever te worden op sociale kanalen en een maandelijkse nieuwsbrief te versturen. Belangrijk hierbij is dat de online uitingen van een bedrijf passen bij de offline uitingen; een consument moet het gevoel hebben in een fysieke vestiging te lopen bij het openen van de webshop. Die herkenbaarheid vergroot de kans dat een consument een product afneemt.

SEO bestaat in de basis uit drie pijlers

Wie beter vindbaar wil worden in de zoekmachine zou zich op drie verschillende pijlers moeten richten, zo stellen meerdere SEO experts. Er zou geïnvesteerd moeten worden in kwalitatief goede content op de eigen website, passend bij de vraag van een bezoeker. Een bezoeker moet diens vraag binnen een minuut en het liefst zonder door te moeten klikken beantwoord zien worden op de website. Voorafgaand aan het uitwerken van deze content voert men een zoekwoordenonderzoek uit, om te bepalen op welke onderwerpen veel gezocht wordt. Het helpt content te creëren die ook daadwerkelijk wat toevoegt aan de website. Lukraak artikelen schrijven heeft vaak geen of slechts een zeer beperkt effect.

Andere pijlers om rekening mee te houden

Een andere pijler is het uitbouwen van een netwerk van websites, die ieder een verwijzing naar de website van één specifiek bedrijf hebben opgenomen in hun content. De derde pijler is een optimalisatie van technische factoren. Denk aan de snelheid waarmee de pagina’s van een website geladen worden en het doelgericht gebruiken van zogenaamde redirects.

Nieuws

menu