Slapen, eten en genieten van eigen gebrouwen bier in Herberg Foestrum

Slapen, eten en genieten van eigen gebrouwen bier vanaf zaterdag 10 oktober in Herberg Foestrum Ingezonden foto

Westergeest Na een korte maar intensieve periode, waarbij café Foestrum werd omgetoverd van bruincafé naar een huiskamerrestaurant, opent Herberg Foestrum zaterdag 10 oktober officieel de deuren.

Eigenaar Ayold Wiersma heeft een tijd gezocht naar een locatie waarbij slapen, lekker eten en genieten van een eigen gebrouwen bier gecombineerd konden worden, totdat zijn oog viel op het markante pand in Westergeest. De historie vanaf 1905, de plek in het dorp en de mogelijkheden van het pand zelf zetten hem er toe om in juni van dit jaar de uitdaging aan te gaan en te starten met de verbouwing.

Dijk-bier

Ayold Wiersma runt al een paar jaar succesvol de microbrouwerij Dijk-bier in Buitenpost. Een brouwerij waar zowel de eigen bieren, maar ook die van zogenoemde huurbrouwers worden gebrouwen. Een eigen afzetlokaal voor proeverijen en clinics had de brouwerij echter niet.

Zelf gebrouwen bier

In Herberg Foestrum kunnen bezoekers nu genieten van de eigen gebrouwen bieren zoals Wonderlijk Wit, Hemels Hop, Trotse Tripel en Stevige Stout of deelnemen aan bierclinics. Speciaal voor de Herberg heeft de brouwerij sinds kort ook haar eigen pilsener gebrouwen: Foestrumer Pils, een pils ván en vóór Westergeest.

Eten

Naast het genieten van een drankje kan er in het huiskamer-restaurant ook puur en gemoedelijk worden gegeten. Lekker, gezellig en lokaal zijn hierbij de uitgangspunten. Naast een menukaart wil de eigenaar de gasten het liefste verrassen met een heerlijk samengesteld menu, in combinatie met wijn en vanzelfsprekend bier.

Slapen kan in de herberg in een van de vier ruime B&B-kamers die alle zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Zaterdag 10 oktober opent Herberg Foestrum haar deuren en kunnen gasten tussen 11.00 en 16.00 uur langskomen voor een drankje en een hapje. Door Covid-19 is het wel van belang dat er vooraf gereserveerd wordt.

Nieuws

menu