Aangeboden door: Bitvavo.com

Wat voor impact heeft de blockchain technologie op de financiële markt?

-

De impact van de blockchain is op dit moment nog niet gigantisch. Maar dat zou in de toekomst nog wel eens kunnen veranderen. De blockchain is nu namelijk volop in ontwikkeling.

Wat kunnen we ervan gaan verwachten in de toekomst? Daar zullen we in dit artikel naar gaan kijken. We kijken bijvoorbeeld even naar Chainlink , dat is een blockchain om in de gaten te houden.

Welke veranderingen zijn nu merkbaar?

De wereld moet nog wennen aan het feit dat blockchain bestaat. De blockchain zorgt namelijk voor een alternatief op het gebied van transacties. Mensen zijn door de blockchain niet meer afhankelijk van grote banken of instanties die hun geld en gegevens bewaren en beheren. In plaats daarvan maakt blockchain iedere gebruiker aandeelhouder en onderdeel van het systeem. Doordat alle gebruikers een bestand (versleuteld) delen en automatisch updates naar elkaar sturen, kan er niet mee gefraudeerd worden. Op deze manier is iedereen onderdeel van het systeem. Mensen moeten hier nog wel aan wennen omdat het een nieuw en ingewikkeld systeem is. . Niet iedereen durft hier zomaar op over te stappen.

Als een schaap over de dam is …

Dan volgen er waarschijnlijk meer. Steeds meer bedrijven gaan over op de blockchain. Van de 100 grootste bedrijven zijn er al nu al ruim 80 mee gestart. Sommige bedrijven gebruiken het al, andere zitten nog in de onderzoeksfase. Amazon is bijvoorbeeld gestart met hun eigen blockchain. Zelf zeggen ze het volgende over hun blockchain:

„Blockchain maakt het mogelijk om applicaties te bouwen waar meerdere partijen transacties kunnen uitvoeren zonder dat er een vertrouwde, centrale autoriteit nodig is.” Wanneer de grote bedrijven de stap al maken, zullen er in de toekomst waarschijnlijk veel mensen gaan volgen. De bedrijven investeren nu niet voor niets miljarden in de blockchain.

Is de grote verandering op komst?

De kans is groot dat de blockchain nog voor veel verandering gaat zorgen in de financiële wereld. Het is vooral een kwestie van tijd, mensen moeten wennen aan het systeem en ze hebben vertrouwen nodig. Het systeem is ook nog volop in ontwikkeling. Als je kijkt naar de chainlink koers zie je dat deze blockchain nog geen grote stijging in waarde doormaakt. Dit komt waarschijnlijk omdat deze blockchain, welke bijvoorbeeld fysieke contracten koppelt aan de blockchain, nog niet echt vertrouwd is en daardoor nog niet veel transacties heeft. Je kunt dus stellen dat de blockchain in zekere opkomst is. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe groot de impact op de financiële markt zal zijn.

Nieuws

menu